V posledných rokoch získali významnú pozornosť zdravotné prínosy konzumácie potravín bohatých na antioxidanty. Medzi nimi sa čierne ríbezle objavili ako superpotravina kvôli ich vysokému obsahu antio...
V posledných rokoch sa spotreba olivového oleja, najmä panenského olivového oleja, stáva čoraz populárnejšou na celom svete. Tento všestranný a lahodný olej je neoddeliteľnou súčasťou stredomorskej s...
V poslednej dobe rastie záujem o využívanie prírodných zdrojov potravy na zlepšenie celkového zdravia a prevenciu chronických ochorení. Plody moruše, vedecky známe ako Morus alba L., sú všestranné ov...
Vďaka svojej jedinečnej textúre a sladkej chuti sú figy už dlho obľúbeným ovocím v rôznych kuchyniach po celom svete. Nielenže sú chutným doplnkom šalátov, dezertov a slaných jedál, ale ponúkajú aj m...
Granátové jablká sú už dlho oslavované ako symbol zdravia a plodnosti v rôznych kultúrach a mytológii. Okrem svojej bohatej histórie a živého vzhľadu však toto prastaré ovocie ponúka celý rad zdravot...
Drieň (Cornus mas L.) z čeľade Cornaceace rastie divoko v niektorých častiach Ázie a Európy. Plod drieňa sa používa v čínskej bylinnej medicíne a je známy svojimi tonizujúcimi, analgetickými a diuret...
Najrôznejšie rastlinné adaptogény ľudstvo poznalo a používalo od nepamäti, v posledných rokoch však zaznamenáva poznanie a využívanie týchto alternatívnych liečebných prostriedkov nebývalý rozmach. O...
História pestovania zemolezu v záhradách je vyše storočná, pretože prvé správy o jeho výskyte vo východnej Sibíri sú z roku 1894. Vzhľadom na pestovateľskú nenáročnosť a skorosť dozrievania bobúľ, v ...
Majú žiarivo červenú farbu, sú sladké a šťavnaté. Chutia jednoducho vynikajúco. Ale viete, že čerešne obsahujú aj veľmi špecifické cenné prírodné látky pre posilnenie nášho zdravia? Môžeme o nich hov...