Rezistentná odroda, ktorá je pre jej osobitú chuť vhodná hlavne na konzum v čerstvom stave.
Vzast: stredne silný až silný, vhodná aj na pestovanie na špalieri
Plody: veľké, priemerná váha bobule je 1,4 g, husto nasadené, pevne priliehajúce k stopke
Chuť: jemná aromatická chuť "cassis", kyslo-sladká
Opeľovač: samoopelivá, nevyžaduje opeľovača
Doba zrenia: prvý júlový týždeň
Úrodnosť: vysoká
Stanovisko: priame slnko
Odolnosť voči chorobám: rezistencia voči múčnatke (Sphaerotheca morsuvae)
Mrazuvzdornosť: plne mrazuvzdorná
Prečo čierne ríbezle?
Čierne ríbezle majú svoje špecifické vlastnosti, ktorými sa odlišujú od červených a bielych ríbezlí. Plody majú vyšší obsah nutričných látok. Môžeme o nich povedať, že sú koncentrátom vitamínov, minerálnych látok a antioxidantov, ktoré priaznivo pôsobia na ľudský organizmus.
Kvalitatívna forma | |
Kontajnerovaná rastlina: | krík bol jedno vegetačné obdobie pestovaný v kontajneri, korene sú prerastené v celom objeme kvetináča |
Tvar | |
Kríkový tvar: | rastlina je pravokorenná, má tvar rozvetveného kríka v tvare špaliera |