Dula nevyžaduje zvláštnu pôdu ani starostlivosť. Je mrazuvzdorná do -30°C. Avšak ak stojíte o vysoký výnos kvalitného ovocia, zaistite, aby bola zem priepustná a výživná. Ako väčšina ostatných ovocných stromov aj dule majú rady umiestnenie na plnom slnku alebo v miernom polotieni. Rez je možné vykonávať na konci zimy pred rašením. Plody sa používajú na dochutenie rôznych pokrmov z jabĺk, hrušiek a podobného ovocia, kde je potrebné zvýrazniť ich chuť a vôňu. Samostatne sa z dúl vyrábajú džemy, kompóty a tepelne spracovávané dezerty, pretože v našich stredoeurópskych podmienkach nie sú vhodné na priamy konzum. Sú tuhé a je potrebné ich tepelne spracovať, aby zmäkli a naplno sa rozvinula ich aróma. Majú vysoký obsah draslíka, množstvo cukrov je rovnocenné s jablkami a nezanedbateľný je aj vysoký obsah vitamínu C.